SEConde Wijzer mei

Blijf in een paar seconden op de hoogte!

Liedje van de maand: Stil in Mei – Van Dik Hout

Beste Lezer,

Voor mijn gevoel is het jaar voorbijgevlogen. Na een veel te lange winter is het alweer mei en kijken we alweer reikhalzend uit naar het einde van het academische jaar ‘17-‘18. Maar ook lijkt het me een goed moment om de balans op te maken, zoals ik dat dit jaar als penningmeester zo vaak heb gedaan.
Het jaar heeft ons namelijk ontzettend veel moois gebracht: of we het nou hebben over nieuwe en oude leden die met enthousiasme op activiteiten zijn verschenen, of over geslaagde evenementen zoals onze themaborrels en het lustrumgala dit jaar.
Hier tegenover staan enkele lastige zaken die lastig zijn geweest dit jaar. Bijvoorbeeld het feit dat we in de tweede helft van dit jaar onverhoopt met vier personen het bestuur vormden, of dat we momenteel onze hersens breken over de naderende internationalisering van onze bachelor.
Gelukkig is er veel om naar uit te kijken de aankomende tijd. Niet alleen wordt het vanaf aanstaande woensdag ontzettend mooi weer, maar ook reizen we deze maand nog af naar het zonnige Malta om daar even te ontsnappen aan onze zorgen en de dagelijkse sleur.
Hiernaast is, zoals gezegd, het einde van het jaar in zicht, en hopen we met jullie hier een gepaste afsluiting aan te geven. Kom de aankomende tijd vooral nog even langs op donderdagen in ons vertrouwde Café Ruig om het glas met ons te heffen.

Veel liefs,
Koen Ansmink

Airhockeyles! (vanavond)

Op dinsdag 1 mei neemt SEC jullie mee naar PUCK, de eerste en daarmee ook grootste airhockeyhal van Europa! Hier kun je jouw skills verbeteren met (gratis) airhockeyles. Dus zien we jou vanavond om 19u?Op dinsdag 1 mei neemt SEC jullie mee naar PUCK, de eerste en daarmee ook

Spreekwoordenborrel (03/05)

Het is alweer tijd voor de volgende themaborrel, en niet zomaar één, maar de laatste van het jaar! Donderdagavond staat Café Ruig in de ban van spreekwoorden.  Kom langs, want gezelligheid kent geen tijd! En onthoud, als er één schaap over de dam is, volgen er meer. Dus wees creatief en ga verkleed als spreekwoord, want je weet, de kleren maken de man!

De Andere Blik: Commemoration (09/05)

4 en 5 mei komen weer dichterbij. Deze dagen staan in het teken van herdenking en het vieren van vrijheid. Misschien ga je naar de Herdenking op de Dam of naar één van de bevrijdingsfestivals, maar heb je wel eens met een ‘Andere Blik’ naar dit soort vieringen en herdenkingen gekeken?
Op 9 mei organiseren wij samen met Kwakiutl een interdisciplinaire lezing en discussie over Commemoration. Drie sprekers zullen ‘herdenking’ elk vanuit een andere hoek belichten. Wij zorgen voor hapjes en drankjes.

Almanak presentatieborrel (24/05)

Het afgelopen jaar heeft de lustrumcommissie keihard gewerkt aan de lustrumalmanak. Zij hebben van duizenden foto’s de mooiste en gekste uitgezocht, inspirerende collumns geplaatst, hersenkrakende puzzels en gezellige spelletjes bedacht en alle evenementen voor je op een rijtje gezet. Dit alles komt in een almanak over de afgelopen 5 jaar en deze kost slechts 5 euro.
Op 24 mei om 20:30 vindt de almanak presentatieborrel plaats in Café Ruig. Ben jij nu al enthousiast? Reserveer dan alvast de lustrumalmanak!

Vooruitblik

01/05: Gratis airhockeyles!
03/05: Spreekwoordenborrel
09/05: De Andere Blik: commemoration
24/05: Almanak presentatieborrel
26/05-02/06: Studiereis naar Malta

En elke donderdag borrelen vanaf 20:30 in Café Ruig!

Geef een reactie