Minors en keuzevakken

Placemaking

Zit je in jaar 2 of 3 van je BSc of BA en wil je meedenken en meebouwen aan een bruisende en groene plek met meer dan 200 woningen voor studenten en jonge nieuwe Nederlanders die in 2018 op het Science Park wordt gerealiseerd? Of ben je meer geïnteresseerd in de ontwikkeling van stadsecologie en stadslandbouw?

Schrijf je dan hier in voor het nieuwe IIS-keuzevak ‘Placemaking’ (12EC). Start februari 2018. Wees er snel bij want er is beperkt plek! Open voor alle disciplines.

Waarom zou je dit vak moeten volgen?

  • Het werken voor echte opdrachtgevers: we werken in opdracht van Stichting Science Park, de stadstuin Anna’s Tuin en Ruigte, en Startup Village. Alle drie organisaties die zich inzetten voor meer samenwerking en kruisbestuiving op het Science Park. De opdrachtgevers leggen hun vraagstukken voor en de studenten gaan hier echt mee aan de slag.
  • Breng je academische kennis in de praktijk door het doen van actieonderzoek en interventies: denk hierbij uitvoeren van een experiment, het maken van een audiotour, het organiseren van  een evenement, het meedenken over het ontwerpen van een cocreatiegebouw, het bouwen aan een gemeenschap van statushouders en studenten.
  • Vaardigheden leren die je later kunt gebruiken de rest van je loopbaan: Leren over designthinking en de methode Placemaking: hoe kun je op innovatieve wijze bepaalde vraagstukken aan te pakken door gebiedsspecifieke oplossingen te bedenken? Hoe kun je een gemeenschap betrekken bij lokale vraagstukken, zodat je tot duurzame oplossingen komt? Hoe kun je lokale oplossing ontwerpen voor grote vraagstukken als klimaatverandering en de huisvesting van migranten?

Interesse? Klik dan hier voor de informatiemiddag.