SEC zoekt nieuw bestuur!

Wij zijn op zoek naar jou! Wil jij deel uitmaken van het 31e SEC-bestuur? Kan jouw CV wel een boost gebruiken? Wil je een onvergetelijk jaar meemaken? Nieuwe vriendschappen sluiten? Unieke ervaringen opdoen? Jezelf ontwikkelen en je grenzen verleggen? Lees dan snel verder.

Wanneer ben je geschikt voor een bestuursjaar? Altijd! Je hoeft geen ervaring te hebben met commissiewerk of iets dergelijks, want je leert het vanzelf. Ook als je nog geen idee hebt welke functie bij je past, kan je solliciteren. Wij kunnen je hiermee helpen! Het grootste deel van de commissies zit niet vast gekoppeld aan een functie. Aan het begin van het jaar, verdeel jij samen met jouw bestuur de verschillende commissies. Daarom ziet een bestuursjaar er elk jaar weer anders uit.

Waarom een bestuursjaar? 

 1. Het is super leuk! Je leert heel veel nieuwe mensen kennen en bouwt een groot netwerk op. Niet alleen met sociologiestudenten, maar ook met studenten van andere studieverenigingen, docenten van de sociologie-afdeling en nog veel meer.
 2. Het is super leerzaam. Zo leer je samenwerken, plannen, commissies voorzitten/coördineren en allerlei andere dingen die bij jouw functie horen.
 3. Je krijgt een financiële compensatie.
 4. Het staat erg goed op je CV.

Hoe werkt de aanmeldingsprocedure? De sollicitatieprocedure bestaat uit drie rondes. De eerste ronde bestaat uit het opsturen van je motivatiebrief en CV naar sec@sociologen.nl. De deadline hiervoor is 1 april 23:59 uur. Bij de tweede ronde word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Bij de derde ronde wordt je uitgenodigd voor een teamdag. Hier kijken wij welke functie het beste bij jouw past en welke bestuursformatie het beste kan samenwerken.

Welke functies zijn er?

Elke dag zal er een stukje op de website verschijnen over een andere functie. Houdt daarom deze pagina goed in de gaten!

Voorzitter

Tanisha

Dit jaar heb ik met veel plezier de functie van voorzitter mogen vervullen. Toen ik aan dit bestuursjaar begon had ik eigenlijk niet heel goed een idee wat ik
ging doen. Dit werd echter gedurende het jaar heel duidelijk en nam vanzelf vorm aan.

Ik houd me als voorzitter vooral bezig met de interne en externe communicatie. Dit betekent dat ik bezig ben met de communicatie binnen het bestuur, dus bijvoorbeeld de bestuursvergaderingen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Verder onderhoud ik het contact met de afdeling, staff en de andere studieverenigingen.  Als voorzitter maak je deel uit van het Fv-FMG bestuur. Dit bestuur bestaat uit alle voorzitters van de vereniging van de FMG. We vergaderen twee-wekelijkse om faculteitsbrede zaken te bespreken zoals de inrichting van het Roeterseiland.

Verder ben ik dit jaar de coördinator van de studiereis. We gaan dit jaar naar Malta en ik heb er super veel zin in! Als coördinator heb ik zelf een vrij aanwezige rol aangenomen in de commissie maar dit verschilt ieder jaar. Als laatst vergader ik eens in de 6 weken met het KAS. Dat is de amsterdamse alumnivereniging voor sociologen.

Ik ben ervan overtuigd dat ik aan het eind van het jaar met veel blijdschap terug kan kijken op een fantastisch jaar. Het allermooiste waar ik op terug kan kijken dit jaar zijn de vriendschappen die ik heb verkregen. Het is een jaar waarin ik veel heb bereikt en veel heb geleerd, over mezelf en over het hebben van een bepaalde functie met verantwoordelijkheden.

Secretaris

Sophie

Wat doe je eigenlijk als secretaris? Dit is de meest afwisselende en veelzijdige functie binnen het SEC-bestuur. Als secretaris verricht je namelijk heel veel verschillende taken. Daarmee doe je heel veel ervaring op en is deze functie erg leerzaam.

Als secretaris ben je de contactpersoon van de studievereniging. Jij onderhoudt gedurende het jaar het contact met de leden, UvA-medewerkers, bedrijven en andere sociologieverenigingen in heel Nederland. Je bent de beheerder van alle sociale media, denk aan de Facebook, Instagram, LinkedIn en Snapchat. Ook komen de meeste e-mails bij jou binnen en verstuur je zelf veel mails namens het bestuur. Daarnaast zorg je ervoor dat er elke maand een nieuwsbrief komt. Het leuke hieraan is dat je zelf mag bepalen wat je erin zet. Zo laat ik elke maand iemand anders hierin een stukje schrijven en vind ik het ook leuk om zelf tekstjes te schrijven. Het is aan jou hoe je het invult. Het onderhouden van de website behoort ook tot je taken. Dit is erg leuk omdat je de website naar jouw hand kunt zetten en leert hoe de ‘backend’ van de website werkt.

Ben je creatief? Dan past deze functie ook bij jou. Je bent namelijk de voorzitter van de promotiecommissie! De promotiecommissie maakt onder andere posters, flyers en promotiefilmpjes voor evenementen en zorgt voor de SEC-merchandise. Eigenlijk is alles op het vlak van promotie wel mogelijk! Ben je minder creatief? Dat is geen probleem. Dat was ik namelijk ook. Maar je leert sneller dan je denkt en je hebt een commissie die met je mee denkt!

Tot slot voer je als secretaris ook een aantal administratieve taken uiten. Zo zorg je ervoor dat de ledenlijst up-to-date blijft, houd je de jaaragenda bij en notuleer je tijdens de vergaderingen.

Penningmeester

Koen

Wat doet een penningmeester eigenlijk? Als penningmeester ben je het aanspreekpunt van de vereniging over financiële zaken. Wil één van de commissies iets organiseren? Dan ben jij de persoon die er op toeziet dat er geen slechte inschattingen worden gemaakt van bijvoorbeeld de kosten. Klinkt alsof je alleen maar bezig bent met rekenen, maar dat is niet zo. Doordat je veel praat over wat wel en niet kan, ben je met zowel het bestuur als commissieleden in gesprek over de inhoudelijke invulling van haast alle activiteiten. Naast dat je met cijfers bezig bent is het penningmeesterschap dus ook een hele sociale functie.

Het bijhouden van de boekhouding is een van je dagelijkse taken. Hierbij komt ook het controleren na evenementen of alles is verlopen zoals gepland. Klinkt wellicht saai, maar ik heb me er nooit aan gestoord. Een mooi moment om weer even tot jezelf te komen in het toch al hectische bestaan.

De financiële huishouding is ook een beetje een puzzel: wat kun je laten om iets anders mogelijk te maken? Waar leg jij je prioriteiten? Doordat jij daar het laatste woord in hebt ben je ook de machtigste persoon uit het SEC-bestuur. Gewapend met kluissleutel en bankpassen ben jij degene die uiteindelijk bepaalt wat er wel en niet mogelijk is.

 

Coördinator Sociaal

Esther

Hoi! Ik ben Esther en dit jaar ben ik met trots de coördinator Sociaal van SEC. Door mijn ervaring in de feestcommissie vorig jaar, wist ik al een beetje hoe het er aan toe zou gaan in het bestuur. Maar ik wist nog lang niet alles en heb nu we halverwege zijn, veel geleerd.

Als coördinator sociaal regel je dat de sociale activiteiten van SEC worden geregeld. Dit hoef je natuurlijk niet allemaal zelf te doen, hier heb je commissieleden voor. Van de feestcommissie was ik voorzitter dit jaar. Samen hebben we een aantal themaborrels georganiseerd, een feest en een Decemberdiner. Voor de andere twee commissies waren dit jaar externe voorzitters en was mijn rol als coördinator dat alle informatie goed werd doorgegeven en het organiseren van de activiteiten gebeurde. Met deze commissies is er een weekendje naar Antwerpen georganiseerd, komt er al een tweede open podium aan en stonden we vorige week op een prachtig gala.

De werkdruk dit jaar is voor mij een beetje hoog, maar ik heb ik er zelf van gemaakt. Naast het bestuursjaar, heb ik natuurlijk ook nog een eigen sociaal leven, hobby’s, werk en doe ik extra vakken naast het reguliere bachelorprogramma.

Na dit jaar kan ik terugkijken op een jaar waarin ik super veel heb geleerd en veel nieuwe vriendschappen heb opgebouwd. Het is een waardevolle toevoeging aan mijn studentenleven en ook een goede praktische ervaring die je, ook na de studie, ver zal brengen. Reden om te twijfelen over een bestuursjaar hoeft niet, want het is hoe dan ook een leuke ervaring!

Coördinator Studieverdieping

De functie van Coördinator Studieverdieping klinkt misschien als extra uren aan je studie zitten, maar niets is minder waar. Als Coördinator Studieverdieping organiseer je niet alleen lezingen, maar heb je juist een hele creatieve functie! Het leuke van de evenementen die je organiseert is dat je hierbij niet in kaders hoeft te denken. Zo mag je helemaal zelf beslissen in welke vorm je jouw evenementen giet. Je kunt filmavonden houden, lezingen met of zonder een andere studievereniging, een excursie naar een stad in Nederland of in het buitenland, een stadswandeling of iets heel anders. Naast de studieverdiepende evenementen zijn er ook activiteiten die met carrièremogelijkheden te maken hebben: denk hierbij aan evenementen zoals een mastermarkt.

Meestal is er goede band met de studievereniging Kwakiutl van antropologie maar ook met andere studieverenigingen is alles mogelijk ! Naast de andere studieverenigingen ben je ook veel in contact met de leraren PHD’ers of andere UvA-medewerkers, hiermee ben je een onmisbare schakel tussen de studenten en de docenten. Hiernaast heb je alle vrijheid om de activiteiten leuk en vernieuwend te maken samen met je commissieleden.

Naast de commissie studieverdieping zijn er nog heel veel andere
commissies te verdelen binnen het bestuur. Zo kun je bijvoorbeeld
als leuke toevoeging aan je functie in de commissie voor het FMG-
feest zitten om je functie nog veelzijdiger te maken!

Huidig SEC-bestuur

Het SEC-bestuur 2017-2018 bestaat uit vier leden en is aan het begin van het studiejaar ingestemd tijdens de Algemene Ledenvergadering. Het bestuur is verantwoordelijk voor alles wat zich binnen de vereniging afspeelt.

Tanisha Harrevelt – Voorzitter

 • voorzitter@sociologen.nl
 • Coördinator Reiscommissie en penningmeester Fv-FMG

Sophie Smit – Secretaris

 • secretaris@sociologen.nl
 • Voorzitter Promotiecommissie en bestuurslid Landelijk Overleg Sociologie

Koen Ansmink – Penningmeester

 • penningmeester@sociologen.nl
 • Lid van de Onderwijscommissie (O.C.)

Esther Schotanus – Coördinator Sociaal

 • sociaal@sociologen.nl
 • Voorzitter Feestcommissie, Coördinator Lustrumcommissie, Coördinator Commissie Externe Activiteiten en lid van de Onderwijscommissie (O.C.)